Parterapi

/Parterapi
Parterapi 2017-12-08T10:52:12+00:00

Alla relationer har sina perioder av upp och nedgångar och kan ibland hamna i en akut kris där allt helt plötsligt ställs på sin spets. Vill vi leva tillsammans? Finns den person som jag älskar och håller av? Det kan handla om frågor som att vi kan inte tala med varandra längre, vi har glidit ifrån varandra när vi fick barn, det finns ingen lust och glöd till varandra eller hur hittar jag någon att leva med.
I ett sådant skede kan det vara en god hjälp att gå i parterapi och därigenom få hjälp av en utomstående samtalspartner

Frågor som gör att ni får syn på skillnaden i partid och familjetid. Hur ser den erotiska relationen ut? Finns det något sådant mellan er, eller är det en affärsmässig relation ni har. Är det ok ?  Ni vet svaren på det. När det sexuella inte fungerar, när lusten är borta eller ersatts av något annat, hur gör ni då?
Att ställas inför dessa frågor som kanske inte har ställts på länge, eller ens någon gång tidigare, och som man undvikit, hjälper er att föra processen i relationen framåt för att hitta en gemensam väg om och hur ni vill fortsätta eller för den del även avsluta er relation, om det är ett avslut som önskas.

 

Läs mer om familjeterapi | Läs mer om psykodynamisk terapi | Läs mer om par terapi | Läs mer om trauma terapi | Läs mer om korttidsterapi med psykoterapeut